Actualiteiten

Gastcollege samenwerken

1 december 2022

Wat maakt samenwerken succesvol? Jean-Paul de Poorter gaf op 29 november een gastcollege aan vierdejaars studenten bedrijfskunde van Hogeschool Windesheim in Almere. Onderwerp van gesprek was samenwerken tussen organisaties. Jean-Paul introduceerde zijn stelregel ‘Doe het niet! Tenzij je iets wil of moet bereiken, dat je alleen niet kunt bereiken’. En hij besprak de redenen voor samenwerken en de slaag- en faalfactoren ervan.

Lees meer

Weer op de fiets voor het goede doel

12 mei 2022

Emile en Jean-Paul stappen weer op voor het goede doel! Op 26 mei starten zij met hun team in de Dolomieten voor een zevendaagse tocht naar de top van de Alpe d’Huez. Daarbij overbruggen zij ruim 1.000 kilometer en 18.000 hoogtemeter. Een uitdagende tocht met roemrijke beklimmingen. Daaronder de Stelvio, de Gavia, de Mortirolo en natuurlijk de Alpe d’Huez.

Lees meer

Jaaroverzicht 2021

24 december 2021

Wie de actualiteiten op onze website ziet zou kunnen denken dat we weinig hebben gedaan in 2021. Maar niets is minder waar. Juist door een goed gevulde orderportefeuille schoot het regelmatig actualiseren van onze website er het afgelopen jaar bij in. We maken dit goed met dit jaaroverzicht 2021, een bondig overzicht van onze activiteiten in het afgelopen jaar.

Lees meer

Essay voor overheden die willen leren

19 januari 2021

Voor overheden die willen leren verscheen onlangs een interessant essay van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Een hoofdboodschap die wij eruit halen: leren is lastig voor (samenwerkingsverbanden van) overheden, omdat leren lastig is in omgevingen waar verantwoorden aan de orde is. Met andere woorden: leren en verantwoorden verdragen elkaar slecht. Dat overheden zich altijd moeten verantwoorden en daar niet onderuit kunnen, betekent dat als zij willen leren, zij dit speciaal zullen moeten organiseren en regelen. Het essay Leren institutionaliseren van het PBL en de NSOB biedt daar goede aanknopingspunten voor.

Lees meer

Gelukkig 2021

3 januari 2021

MMG Advies wenst iedereen een gelukkig 2021! Eind 2019 voorspelden we dat 2020 een spannend jaar zou worden, met doorbraken op de velden waarop wij actief zijn; tipping point 2020. Achteraf is het makkelijk constateren dat we gelijk hadden met die spanning in 2020, maar van een geheel andere orde dan verwacht. Corona beheerste ook ons kantoorleven. Voor de dynamiek op onze dossiers maakte dat echter weinig verschil. En door het ontbreken van reistijd en het vele digitaal vergaderen was (of voelde?) het drukker dan ooit.

Lees meer

Verduurzaming van het wagenpark, juist ook nu in deze tijd

26 juni 2020

De coronacrisis raakt ons allemaal. Veelal heeft de crisis een negatieve invloed op de business, maar ook een positieve invloed is mogelijk. Veel bedrijven kijken juist in deze tijd naar een kostenbesparing van het wagenpark. Andere bedrijven hebben plotseling meer capaciteit van voertuigen nodig. In beide gevallen is het niet vanzelfsprekend om tijd te besteden aan een echt goede analyse van het wagenpark, laat staan om te verduurzamen. In dit artikel benadrukt MMG Advies dat het van groot belang is om juist in deze tijd het huidige wagenpark goed tegen het licht te houden. Verduurzaming is hierbij vanzelfsprekend uiteraard.

Lees meer