Actualiteiten

Essay voor overheden die willen leren

19 januari 2021

Voor overheden die willen leren verscheen onlangs een interessant essay van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Een hoofdboodschap die wij eruit halen: leren is lastig voor (samenwerkingsverbanden van) overheden, omdat leren lastig is in omgevingen waar verantwoorden aan de orde is. Met andere woorden: leren en verantwoorden verdragen elkaar slecht. Dat overheden zich altijd moeten verantwoorden en daar niet onderuit kunnen, betekent dat als zij willen leren, zij dit speciaal zullen moeten organiseren en regelen. Het essay Leren institutionaliseren van het PBL en de NSOB biedt daar goede aanknopingspunten voor.

Lees meer

Gelukkig 2021

3 januari 2021

MMG Advies wenst iedereen een gelukkig 2021! Eind 2019 voorspelden we dat 2020 een spannend jaar zou worden, met doorbraken op de velden waarop wij actief zijn; tipping point 2020. Achteraf is het makkelijk constateren dat we gelijk hadden met die spanning in 2020, maar van een geheel andere orde dan verwacht. Corona beheerste ook ons kantoorleven. Voor de dynamiek op onze dossiers maakte dat echter weinig verschil. En door het ontbreken van reistijd en het vele digitaal vergaderen was (of voelde?) het drukker dan ooit.

Lees meer

Verduurzaming van het wagenpark, juist ook nu in deze tijd

26 juni 2020

De coronacrisis raakt ons allemaal. Veelal heeft de crisis een negatieve invloed op de business, maar ook een positieve invloed is mogelijk. Veel bedrijven kijken juist in deze tijd naar een kostenbesparing van het wagenpark. Andere bedrijven hebben plotseling meer capaciteit van voertuigen nodig. In beide gevallen is het niet vanzelfsprekend om tijd te besteden aan een echt goede analyse van het wagenpark, laat staan om te verduurzamen. In dit artikel benadrukt MMG Advies dat het van groot belang is om juist in deze tijd het huidige wagenpark goed tegen het licht te houden. Verduurzaming is hierbij vanzelfsprekend uiteraard.

Lees meer

Tipping point 2020

20 december 2019

MMG Advies wenst iedereen een gelukkig en gezond 2020! Tipping point 2020. Want dat het een spannend jaar gaat worden staat voor ons wel vast. Op verschillende fronten waarop wij actief zijn verwachten we doorbraken. Voorbeelden zijn: duurzame logistiek en mobiliteit, de waterstofeconomie en duurzame landbouw.

Lees meer

Advies verduurzaming wagenpark voor bedrijven

23 juli 2019

MMG Advies adviseert bedrijven over het verduurzamen van hun wagenpark van personen-, bestel- en/of vrachtauto’s. Opdrachtgever is de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Het advieswerk voor circa 30 specifieke bedrijven start in september en loopt tot en met oktober 2019. Daarna zal de opgedane kennis en ervaring gedurende november en december breder worden verspreid. Klik door voor meer informatie of om uw interesse voor het verduurzamen van uw wagenpark onder de aandacht te brengen.

Lees meer

MMG Adviseurs in actie voor KWF en NFVN

6 mei 2019

Op 30 mei 2019 is het zover. Dan stappen Emile van Rijn en Jean-Paul de Poorter in Den Haag op hun racefiets voor een tocht van 1.200 kilometer naar de top van Alpe d’Huez. Onderweg wachten een slordige 22.000 hoogtemeters op de twee adviseurs. Maar Emile en Jean-Paul hebben er zin in en weten waar ze het voor doen: zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding en de Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN).

Lees meer