Weer op de fiets voor het goede doel

Weer op de fiets voor het goede doel12 mei 2022

Emile en Jean-Paul stappen weer op voor het goede doel! Op 26 mei starten zij met hun team in de Dolomieten voor een zevendaagse tocht naar de top van de Alpe d’Huez. Daarbij overbruggen zij ruim 1.000 kilometer en 18.000 hoogtemeter. Een uitdagende tocht met roemrijke beklimmingen. Daaronder de Stelvio, de Gavia, de Mortirolo en natuurlijk de Alpe d’Huez.

De Klimmende Règâhs

Emile en Jean-Paul zijn lid van De Klimmende Règâhs (DKR). DKR is een fietsende vriendengroep die al enkele jaren geld ophaalt voor het goede doel. De goede doelen voor het seizoen 2022 zijn KWF Kankerbestrijding en Stichting Eck Roosen die strijdt tegen alvleesklierkanker. Dit jaar hoopt DKR de magische totaalgrens van € 500.000,= te halen. Dus helpt u mee met een donatie? Iedere euro telt! En iedere euro gaat voor 100% naar het goede doel.

De Gran Fondo Dolomiti – Alpe d’Huez

De DKR Gran Fondo Dolomiti – Alpe d’Huez start op 26 mei met de befaamde Sella Ronda. De eerste etappe telt 160 km en bijna 3.000 hm. Op 27 mei gaat het voort over de Stelvio en de moordende Mortirolo. Een zware etappe van 145 km met ruim 4.000 hm. Het team vervolgt de route op 28 mei over de Gavia richting Como. Dan liggen 170 km en ruim 2.200 hm voor de wielen. Op 29 mei staat de langste etappe van bijna 200 km op het programma. Dan gaat het langs het Como meer en het bekende wielerkerkje Madonna del Ghisallo. De langste etappe is relatief vlak, maar mag met 1.700 hm niet worden onderschat. De vijfde en zesde etappe op 30 en 31 mei tellen allebei rond de 150 km en 2.500 hm. Ze voeren door Piëmont en over de Col du Mont-Cenis, waarlangs Hannibal met zijn olifanten Rome vanuit het noorden aanviel. Etappe zeven op 1 juni is de laatste en met 115 km tevens kortste etappe. De kortste etappe telt echter wel 3.000 hm vanwege de Col du Glandon en de finish op de Alpe d’Huez.

Alpe d’HuZes

De planning van de Gran Fondo is afgestemd op het evenement Alpe d’HuZes dat plaatsvindt op donderdag 2 juni. Hier doen ook Klimmende Règâhs aan mee om geld op te halen voor KWF. Zij zullen door het Gran Fondo team hartstochtelijk worden aangemoedigd om de beklimming van de Alpe d’Huez zes keer op één dag te voltooien. Want opgeven is geen optie!

Doneren?

Emile en Jean-Paul nodigen iedereen van harte uit om hen en DKR te ondersteunen met een donatie. Iedere euro telt! En iedere euro gaat voor 100% naar het goede doel. Doneren kan heel eenvoudig via de website van DKR of via de teampagina van DKR op de website van Alpe ‘dHuZes.

neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.