Projectleiding Capaciteit & Planning Container Exchange Route

Verduurzaming van het wagenpark, juist ook nu in deze tijd

26 juni 2020

De coronacrisis raakt ons allemaal. Veelal heeft de crisis een negatieve invloed op de business, maar ook een positieve invloed is mogelijk. Veel bedrijven kijken juist in deze tijd naar een kostenbesparing van het wagenpark. Andere bedrijven hebben plotseling meer capaciteit van voertuigen nodig. In beide gevallen is het niet vanzelfsprekend om tijd te besteden aan een echt goede analyse van het wagenpark, laat staan om te verduurzamen. In dit artikel benadrukt MMG Advies dat het van groot belang is om juist in deze tijd het huidige wagenpark goed tegen het licht te houden. Verduurzaming is hierbij vanzelfsprekend uiteraard.

Lees meer

Tipping point 2020

20 december 2019

MMG Advies wenst iedereen een gelukkig en gezond 2020! Tipping point 2020. Want dat het een spannend jaar gaat worden staat voor ons wel vast. Op verschillende fronten waarop wij actief zijn verwachten we doorbraken. Voorbeelden zijn: duurzame logistiek en mobiliteit, de waterstofeconomie en duurzame landbouw.

Lees meer

Advies verduurzaming wagenpark voor bedrijven

23 juli 2019

MMG Advies adviseert bedrijven over het verduurzamen van hun wagenpark van personen-, bestel- en/of vrachtauto’s. Opdrachtgever is de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Het advieswerk voor circa 30 specifieke bedrijven start in september en loopt tot en met oktober 2019. Daarna zal de opgedane kennis en ervaring gedurende november en december breder worden verspreid. Klik door voor meer informatie of om uw interesse voor het verduurzamen van uw wagenpark onder de aandacht te brengen.

Lees meer

MMG Adviseurs in actie voor KWF en NFVN

6 mei 2019

Op 30 mei 2019 is het zover. Dan stappen Emile van Rijn en Jean-Paul de Poorter in Den Haag op hun racefiets voor een tocht van 1.200 kilometer naar de top van Alpe d’Huez. Onderweg wachten een slordige 22.000 hoogtemeters op de twee adviseurs. Maar Emile en Jean-Paul hebben er zin in en weten waar ze het voor doen: zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding en de Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN).

Lees meer

Utrechts samenwerkingsmodel natuurtoezicht

18 maart 2019

In Utrecht bundelen Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap, Natuurmonumenten, particuliere landgoedeigenaren en RUD Utrecht hun krachten. Daarom presenteerden zij op 14 maart 2019 het Utrechts samenwerkingsmodel natuurtoezicht, dat zij met ondersteuning van MMG Advies ontwikkelden. Deze samenwerking is een antwoord op de stijgende recreatiedruk in het buitengebied en in opengestelde natuurterreinen. Goed toezicht is dan nodig om de natuur te beschermen. En ook om bezoekers prettig en veilig van het buitengebied en de natuur te laten genieten. De provincie Utrecht steunt de samenwerking financieel, want als eerste provincie stelt Utrecht de toezichtbijdrage binnen het Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL) open. De toezichtbijdrage is € 17,= per hectare per jaar. Dit komt voor heel Utrecht neer op een (extra) provinciale bijdrage van € 340.000,= per jaar.

Lees meer

Duurzame logistiek: samen chaordisch ontwikkelen

28 februari 2019

Duurzame logistiek, een taai vraagstuk dat een specifieke aanpak vereist. Dat schreef MMG Advies medio november 2018 in een artikel waarin duurzame logistiek als taai vraagstuk werd gekarakteriseerd en ontleed. In dit vervolgartikel komen we terug op wat die specifieke aanpak van taaie vraagstukken en dus ook duurzame logistiek inhoudt. Die aanpak luidt kort en goed samen chaordisch ontwikkelen.

Lees meer