Provinciale coördinatie en regie

Provinciale coördinatie en regie19 januari 2018

Provinciale coördinatie en regie

Provinciale coördinatie en regie zijn belangrijk. De provincies hebben een wettelijke coördinatietaak voor vergunningverlening, toezicht en handhaving. Die taak ligt vast in de Wet algemene bepalingen milieuhygiëne (Wabo). De provincies vervullen ook een bovenwettelijke groene regietaak voor natuur en landschap.

Coördinatie- en regiestijlen

Op 18 januari 2018 wisselden provinciemedewerkers die coördineren en regisseren informatie en leerervaringen uit. Jean-Paul de Poorter van MMG Advies trapte de bijeenkomst af. Hij deed dat met een persoonlijke presentatie over het wat en waarom van de provinciale taken. En ook over zijn gedachten over het hoe. Dat wil zeggen de manier waarop de provincies coördinatie en regie zouden kunnen voeren. Daarbij gaf hij een model met vier verschillende stijlen van coördineren en regisseren. Dit model is gebaseerd op de sturingsmogelijkheden van de coördinator en de mate van verbondenheid tussen de organisaties in het netwerk. Tijdens de bijeenkomst is hierover levendig gediscussieerd.

Presentatie en essay

U kunt de presentatie van Jean-Paul downloaden. En ook een essay dat hij ter voorbereiding op zijn presentatie schreef.

Presentatie 18-01-2018_JPdP

Essay provinciale coördinatie_regie

Verder lezen?

Als u meer wilt lezen over samenwerking en hoe dat te stimuleren, vindt u de volgende artikelen mogelijk ook interessant.

Samenwerking tussen organisaties

Regie is nodig voor presterende netwerken

Succesvol samenwerken: 5 bepalende factoren

Voor meer informatie neemt u contact op met Jean-Paul.

neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.